Aardappel Ovenschotel

Vanavond een lekker Aardappel Ovenschotel

Ingrediënten:

2 1/2 pond zoete aardappelen, geschild en gesneden in blokjes van 2,5cm
3/4 kopje bruine suiker
1/4 kopje boter (kamertemperatuur)
1 1/2 theelepels zout
1/2 theelepel vanille-extract
1/2 kop fijngehakte pecannoten
Bakspray

bereiding:

Verwarm de oven op 190° graden.
Plaats de zoete aardappelen in een kookpan, en bedek deze met koud water.
Breng het water aan de kook zet daarna het vuur lager en laat dit sudderen voor ongeveer 15 minuten of tot dat deze zacht zijn.
Doe de aardappelen in een grote Kom.
Voeg suiker en de andere ingrediënten toe. Pureer de zoete aardappel met een aardappelstamper.
Voeg de pecan noten toe en leg de aardappelen gelijkmatige in een ovenschaal. Spuit dit in met de bakspray (mag ook olijfolie zijn)
Als het gerecht afgebakken is kunt u de bovenkant bestrooien met gemalen pecan noten. Het bakken duurt ongeveer 35 minuten of tot deze goud bruin is.

Makkelijk recept aardappels uit de oven

Ingrediënten

1200 g nieuwe aardappelen, in blokjes van 2½ cm
2takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
olijfolie, of eenden- of ganzenvet
8 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.

Verhit een beetje olijfolie of ganzenvet in een braadslee. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Extra benodigd
Vijzel

Ik ben echt dol op deze supersnelle aardappelen uit de oven. Door ze in kleine blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar dan piepers in hun geheel – als ze heel gaaf zijn neem ik soms niet eens de moeite om ze te schillen. Gebruik in plaats van rozemarijn gerust andere kruiden, zoals tijm of salie. Ik doe er voor de verandering ook wel eens wat gehakte uitjes, gehalveerde champignons of lekker dikke stukjes rookspek bij. – Jamie Oliver

Kookboek
Het recept ‘Jamie Oliver: aardappels uit de oven is afkomstig uit het kookboek van Jamie Oliver

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *