Recept voor een lekkere aardappelsalade

By : | 0 Comments | On : 16 september 2015 | Category : Snelle gerechten

Vanavond een lekker aardappelsalade

 

Ingrediënten:

5-6 grote aardappelen, geschild en snijden in 3 stukken
1 kopje Mayonaise
2 eetlepels azijn
1 1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
1 kopje dun gesneden selderij
1/2 kop gehakte ui
2 hard gekookte eieren, gehakt (optioneel)

Bereiding:

1. Doe de aardappelen in een pan en breng deze aan de kook op middelhoog vuur.
Daarna kan het vuur lager gezet worden en laat de aardappelen sudderen voor ongeveer 10 minuten.
Giet de aardappelen af in een gieter en laat ze uitlekken en afkoelen.

2. Meng de mayonaise, azijn, zout, en suiker in een grote kom.
Voeg hier nu de aardappelen, selderij, ui en eieren aan toe en meng deze goed.
Gekoeld serveren of kamertemperatuur.

Nog een lekkere aardappelsalade

Ingrediënten:

3 eieren
1 kg aardappelen
1 el mosterd
zout
versgemalen peper
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
1 sjalotje
1 teentjes knoflook
1 takje dragon
3 takjes bieslook
3 takjes peterselie
3 takjes basilicum
1 focaccia brood
olijfolie
20 cherrytomaatjes
5 augurken
5 Amsterdamse uitjes
1 krop ijsbergsla

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel de eieren.

Aardappelsalade
Schil en snijd de aardappelen in blokjes ter grootte van dobbelstenen en zet ze op in koud water met zout.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de aardappels met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
Hak de eieren grof.
Meng in een ruime kom de mosterd, zout, peper, mayonaise en crème fraîche.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Pluk en hak de kruiden, behalve de basilicum, fijn.
Roer de warme aardappelblokjes, eieren, sjalot, gehakte kruiden en knoflook door de saus.

Focaccia
Verwarm een grillpan.
Snijd de focaccia in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel ze met olijfolie.
Gril ze in circa 5 minuten om en om krokant.

Garneren
Snijd de tomaatjes doormidden en de augurk in plakjes.
Verdeel ijsbergslabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop. Garneer met de augurk, Amsterdamse uitjes, tomaatjes en blaadjes basilicum en leg er een reep focaccia op.

Hoe lang moeten aardappels koken

Aardappels koken hoelang duurt dat ?

Dit hangt helemaal af waar dat de aardappelen voor gebruikt gaan worden.

Er is geen exacte tijd voor het koken van aardappels, maar begin met een kwartier en prik met een vork in de aardappel om te kijken of deze zacht zijn.
Uiteraard is het hoe kleiner de aardappelen gesneden zijn hoe korter de kooktijd

Aardappels koken om te eten:

Dit duurt gemiddeld 20 tot 25 minuten.

Aardappelstamp

Dit duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten de aardappelen moeten in ieder geval heel zacht zijn.

Gebakken aardappelen voorkoken:

Als u gebakken aardappelen wilt eten moet u deze eerst koken de kooktijd bedraagt ongeveer 15 minuten (de aardappelen hoeven niet heel zacht te zijn.

Hoe lang moeten aardappels koken ?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *