Carbonara saus maken

By : | 0 Comments | On : 28 december 2014 | Category : Saus maken

carbonara saus maken

Carbonara saus maken in een paar makkelijke stappen.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
bereidingstijd: 10 minuten

Voor 4 Personen

Ingrediƫnten:

2 theelepels olijfolie
200 gram gesneden pancetta, grof gehakt
3 knoflookteentjes, geplet
2 eierdooiers (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
1/2 kop verdikte room
75 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Spekjes of stukjes bacon ( Optioneel )

Bereiding:

Stap 1
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Doe de Pancetta en knoflook in de koekenpan. Bak en roer gedurende 5 minuten of totdat pancetta uitgebakken is. Doe deze vanuit de koekenpan op keuken papier.

Stap 2
Klop het eigeel met eieren, room en 50 gram van de Parmezaanse kaas samen in een kom. Breng deze op smaak met peper en zout.

Stap 3
Nu het ei mengsel en pancetta mengsel toevoegen aan pasta. Zout en peper toevoegen na smaak. Zet de pan op laag vuur en meng het geheel goed tot alles gecombineerd is met elkaar.

Serveer het geheel met de resterende Parmezaanse kaas.

Carbonara saus maken past bij alle pasta gerechten.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *