Carpaccio maken

Carpaccio maken

Waar komt de naam Carpaccio vandaan ?

Vittore Carpaccio Venetië, ca. 1455 – Capodistria, 1525/1526 was een Venetiaanse schilder.
Hij werd vooral bekend door de negen schilderijen over de legende over de Heilige Ursula.
Zijn schilderijen werden vooral in rood en wit geschilderd en behoren tot de hoog-renaissance.
Van zijn leven is weinig bekend. Zelfs over zijn geboorte- en sterfdatum zijn historici het niet eens.
Hij werd rond 1455 geboren in Venetië als zoon van een leerhandelaar met de naam Piero Scarpazza. Hij zou later zelf zijn achternaam veranderd hebben in Carpaccio.
Waarschijnlijk is hij in de leer geweest bij Gentile Bellini en Lazzaro Bastiani. Verder lijkt hij erg geïnspireerd door Cima da Conegliano.
In de twintigste eeuw werd het gerecht carpaccio naar hem genoemd.
bron: Wikipedia

 

Een lekker carpaccio recept hoe maak ik dat ?
Carpaccio recept voor 4 personen

Ingrediënten:

300 gram Ossenhaas
1 zakje Rucola ( je hebt ongeveer 50 gram nodig )
Olijfolie
Pijnboom pitten
Zout en Zwarte peper
50 gram Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Carpaccio maken kunt u gewoon zelf thuis maken,maar u kunt er ook voor kiezen om de Carpaccio al dun te laten snijden door uw keurslager.

Uiteraard is het ook goed te doen om zelf uw carpaccio te snijden.
Zorg ervoor dat de ossenhaas een beetje bevroren is zo kunt u makkelijker dunne plakjes snijden.

1. Leg op 4 borden huishoudfolie en doe deze insmeren met een beetje olijfolie.

2. Nu kunt u de carpaccio op de borden uitspreiden in een mooie dichten ronden. ( maakt gebruik van heel het bord )

3. Doe in een grote bak de hoeveelheid rucola die u nodig heeft en besprenkel deze met olijfolie, maak deze op smaak met zwarte peper en zout.

4. Pak nogmaals 4 borden en leg in het midden een bedje van rucola.

5. Nu kunt u de borden met carpaccio omdraaien om de borden met het bedje van rucola.

6. Haal het huishoudfolie van de carpaccio en breng op smaak met een beetje zwarte peper en zout.

7. Garneer de borden met een paar blaadjes rucola en pijnboompitjes ( de pijnboompitjes kunt u ook even roosteren in een koekenpan, hiervan krijgt het een intensere smaak! )

8. Strooi met een rasp Parmezaanse kaas over de carpaccio en u heeft een heerlijk voorgerecht.

Tip: U kunt de olijfolie ook vervangen door een olijfolie met een smaak eraan zoals bijvoorbeeld een truffel smaak.
Rucola kan ook vervangen worden door sla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *