Entrecote bakken

By : | 0 Comments | On : 29 december 2014 | Category : Snelle gerechten

entrecote bakken

Entrecote bakken met Jus

Dit is een gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

1 kilo entrecôte op kamertemperatuur
1 eetlepel olijfolie
6 eetlepels ongezouten boter alvast in stukjes gesneden
half kopje fijngesneden sjalotjes
1 kopje rode Bordeaux
1 takje tijm
1 kopje rundvlees bouillon
Zout en versgemalen zwarte peper
Waterkers voor de garnituur

Bereiding:

Verwarm een Grill pan op hoog vuur.

Bestrijk de entrecôte aan beide kanten met olie. bestrooi alvast op de entrecôte voldoende zwarte peper en zout.

Al de grillpan op temperatuur is kunt u de entrecôte in de Grill pan leggen en bak deze medium-rare, dit is voor de grote van deze entrecôte ongeveer 8 minuten per kant.
Nadat de entrecôte medium-rare is gebakken haal dan de entrecôte uit de Grill pan en laat het gedurende 5 minuten rusten op een bord afgedekt met zilverfolie.

Nu kunnen we de jus maken.

In een pan op middelhoog vuur smelten we 1 eetlepel boter.
Voeg hier de sjalotjes aan toe en bak deze gedurende 3 minuten. ( Dit wordt het aan fruiten van de sjalotjes genoemd )
Voeg de Rode wijn en tijm toe en breng dit samen aan de kook.
Als het kookt draait u het vuur ongeveer voor de helft lager en dan kan de resterende boter erbij.
Even laten sudderen en haal het van het vuur.

Serveer de entrecôte op 4 borden en besprenkel deze met de jus.
Garneer de borden met wat waterkers. ( Dit is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog mooi uit! )

Serveer Tip: Er zijn natuurlijk veel variaties voor entrecote bakken.
Zo kunt u de entrecote bakken samen met andere kruiden en of aardappelen.

Een van onze favorieten is de entrecote serveren met verse blauwe Kaas en aardappelpuree.
Wat zo lekker is aan de entrecote bakken in de Grillpan is dat de strepen voor een intensere smaak zorgen.
Het lijkt of dat de smaak veel meer tot zijn recht komt.

U kunt natuurlijk ook variëren met andere soorten Jus.
Probeer ook eens deze Heerlijke champignon jus

(Visited 6 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *