Gebraden eendenborstfilet met honing
eendeborst braden
eendenborst als je een eendenborst gaat braden hoef je hier in in precipe gaat bak vet voor te gebruinde eendenborst bakt uit zicht zelf op eendenborst zit namelijk een vet laag waar je de eendenborst op kan bakken als je de eendenborst gaat bakken is het het beste om de filet aan de vet kant in tesnijden zo dat het vet tijdens de bereiding los kan komen de eendenborstfilet heeft niet veel gearings tijd nodig als u de eendenborstfilet rondom bakt is dat voldoende er zijn veel eendenborstfilet recepten waar je eendenborst mee kan klaarmaken het bekendste recept is dan ook eendenborst met port sous het vlees is vrij bitter van smaak dus als je eendenborst gaat serveren is het dan ook belegrijk er een groede saus bij te serveren dit maakt het gerecht dan ook af en voor de gaairingen een paar takjes tijm of peterselie de eendenborst zelf hoef je in presipe geen kruiden te toevoegen dit omdat de eendenborst van zich zelf al een sterke smaak heeft dit komt omdat het meestal wild vlees is hier het recept Gebraden eendenborstfilet met honing
voor dat we de eendenborst gaan braden maken we de marinade doe alle ingrediënten in een schaal en roer alles door elkaar tot een marinade
haal de eendenborst door de marinade en laat dit minimaat 2 uur intrekken
snij de eendenborst ik in op de vet laag en bak de eendenborstfilet in circa 5 minuten aan beide kanten gaar
haal de eendenborst uit de pan en dek af met aluminiumfolie en laat rusten
doe de marinade ik de pan met het vet van de eenddorst en laat dit 5 door koken
roer met een gader de klontjes boter er door tot dat er een sous ontstaat
op smaak bergen met peper en zout van de molen en serveer met de sous