Gegrilde varkenshaas met honing mosterdsaus
Recept varkenshaas met honing mosterdsaus
varkenshaas berijden varkenshaas kun je op veel manieren berijden door te bakken braden berijden in dit recept gaan we de varkens haas grillen in de oven voor dat we dit doen snij je het vlees in stukken het beste is om der 4 groote stukken van te maken dit voorkomt dat het vlees strak uitdroogt tijden het bakken. Der bestaan Veele soorten varkenshaas recepten de recepten die vaak worden gemaakt zit meestal een saus bij omdat het vlees een zeer zachte smaak heeft als je varkenshaas gaat bakken is het dan ook noodzakelijk om de varkenshaas eerst te kruiden dit kan met peper en zout maar der zijn ook speciale verkenhaas kruiden. als je de varkenshaas gaat bakken is het dan ook de bedoeling om het vlees zachtjes te laten garen zodat het vlees mooi rosé blijft van binnen als je het vlees te snel laat garen droogt het vlees uit en dat is zonde hier het recept gegrilde varkenshaas met honing mosterdsaus
- 4 kleine varkenshaasjes
- pittige grove mosterd
- tijm (vers)
- honing (acacia is het lekkerst)
- olijfolie of boter
- zout en peper (versgemalen)
- aluminiumfolie
Bereiding varkenshaas met honing mosterdsaus
kruid het vlees met peper en zout of varkenshaas kruiden doe de olie of boter in de bak de haas circa 5 minuten aan alle kanten bruin
honing mosterdsaus roer de honing en de monster door elkaar en voeg de tijm toe
haal de varkenshaas uit de pan en doe de stukken varkenshaas en aluminiumfolie en bestrooi met de honing mosterdsaus
leg de dicht gevouwen stukken vlees in een ovenschaal of nog beter op de gril in de oven
gril of bak de varkenshaas in circa 10 minuten gaar
serveer vervolgens op een bord met de saus en geneer af met wat verse tijm of peterselie