hertenbiefstuk met rode wijnsaus

By : | 0 Comments | On : 12 februari 2018 | Category : Snelle gerechten

hetetnbiefstuk

 

hertenbiefstuk in principe niet moeilijk te bereiden het bereiden van hertenbiefstuk gaat dan ook eigenlijk op de zelfde manier dan gewonnen biefstuk de kleur van hertenbiefstuk heeft allen iets roder kleur en is zachter van smaak en het vlees is malser . waar ken je herten biefstuk krijgen sommige supermarkten kan je hertenbiefstuk kopen maar dit is dan ook allen in het wild seizoen als je hertenbiefstuk het het seizoen wilt kopen bijvoorbeeld met kerst dan zou je langs de slager moeten of een slager moeten gaan zoeken op internet hertenbiefstuk is dan ook een gerecht wat je eet in een restaurant  kerst of een andere gelegenheid er bestaan veel hertenbiefstuk recepten hertenbiefstuk past dan ook bij veel gerechten de meeste gerecht word de hertenbiefstuk afzonderlijk geserveerd dit omdat het vlees vrij bitter is van smaak bij de hertenbiefstuk bij de hertenbiefstuk word meestal dan ook iets romige sous toegevoegd om het gerecht beter in balans te laten komen hier her recept hertenbiefstuk met rode wijnsaus

 

  • 2 hertenbiefstukjes
  • 1 pot wildfond
  • 3 a 4 dl rode wijn
  • 2 sjalotjes
  • Roomboter voor het aanfruiten (een eetlepel)
  • 80/100 gram ijskoude blokjes roomboter
  • 1 dessertlepel gedroogde of verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel honing
  • Peper
  • Zout

 

 

voor de rodewijns snij de ui en kanoflook fijn zet een pan op het vuur en bak hier in de knoflook en de ui

voeg het loulierblaadje en de tijn toen en roer alles door elkaar

doe de wijn en wild fout der bij en laat circa 20 minuten op laag vuur doorkoken

doe vervolgens de ijskoude boter in de pan en roer het geheel doorelkaar laat de sous op laag vuur staan

hertenbiefstuk bakken kruid de hertenbiefstuk met peter een zout

zet een pan op het en schroei het vlees dicht en bak de hertenbiefstuk in circa 10 minuten rondom bruin

haal het vlees uit de pan en leg op een bord en doe hier overen heen alinminum folie en laat het vlees 5 minuten rusten

haal het vlees van het bord en en seveer de hertenbiefstuk met de rode wijnsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *