karbonade bakken

Krokante karbonade bakken

Karbonade bakken met een lekker krokant laagje.

Een snel gerecht voor heerlijke krokante karbonade

Recept voor 6 personen

Ingrediënten:

2 eieren
Halve theelepel knoflookpoeder
Halve theelepel uienpoeder
3 pakken gezouten crackers, verkruimeld
3 eetlepels plantaardige olie
6 dun gesneden karbonades

Bereiding:

Karbonade bakken in een krokant jasje in de oven is vrij gemakkelijk.
Begin met de oven voor te verwarmen op 190 graden.
Meng en klop de eieren met knoflookpoeder en ui poeder in een kom.
Verspreid de kruimels op een bord of plaat om de karbonades in te rollen.
Verhit olie in een grote koekenpan op matig-hoog vuur.
Dompel de karbonades in het ei, en druk deze in de kruimels totdat er een krokante laag omheen zit.
Bak de karbonades in de hete olie voor 2 tot 3 minuten per kant, net goudbruin.
Bak ongeveer voor 45 minuten de karbonades in de voorverwarmde oven, na ongeveer 20 minuten 1x draaien en serveer deze direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *