ossenhaas bakken

Ossenhaas Bakken

Ossenhaas Bakken in 30 minuten voor 8 personen

 
Ossenhaas is een heerlijk mals stukje vlees waar je ieder seizoen van kunt genieten. Het wordt vaker geserveerd bij feestelijke gelegenheden.
Het is nog best een kunst om dit stukje vlees goed te bereiden, zonder dat het taai word.
Deze instructievideo laat je zien dat het bakken van een ossenhaasje eigenlijk een heel makkelijk is en helemaal niet veel tijd kost.
Voor de benodigdheden en de bereidingswijze kun je de instructies hieronder lezen.

Ingrediënten:
50 gram boter
25ml olijfolie
800 gram ossenhaas
25ml kraanwater

Bereiding:

Dep de ossenhaas goed droog met een stuk keukenpapier.
Verwijder het vlies van de ossenhaas met een mes.
Leg een vochtige doek onder de snijplank en leg hierop de ossenhaas met het dikste gedeelte naar de rechterkant en met vlies aan de bovenkant.
Zet het mes met de snijkant schuin naar boven tegen het vlies en maak met behulp van het hele mes voorzichtig het vlies los van de ossenhaas dit dient herhaald te worden tot de vlies volledige verwijderd is. Zorg dat u niet te diep snijd anders verliest u vlees.
Meestal kunt u dit ook door uw slager laten doen.
Bak de stukjes vet mee want deze geven een heerlijke smaak.

Gouden Tip ossenhaas bakken: Gebruik altijd geslepen messen dit zorgt voor een veel beter resultaat!

Laat het vlees op kamertemperatuur komen minimaal 18 °C in het midden. Om dit perfect te weten kunt u een vleesthermometer gebruiken
Verhit de boter en olie in een braadpan. Kruid de ossenhaas met voldoende peper en zout en leg deze vervolgens in de braadpan.
Bak deze rondom op hoog vuur voor ongeveer 5 min bruin zodat deze dicht geschroeid is.
Zet het vuur lager en bak de ossenhaas voor ongeveer 20 minuten of tot de ossenhaas binnen in van 50°C heft bereikt.
Draai de ossenhaas regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en dek deze af met een stuk aluminiumfolie en laat dit voor ongeveer 5 minuten rusten.

Nu kan de Jus gemaakt worden:

Doe het water nu in de pan en laat deze voor 3 minuten inkoken roer met een houtenlepel alle aanbaksels los hier zitten alle lekkere sappen in.
Snijd het vlees in mooie plakken met een scherp mes en serveer de ossenhaas met lekkere ossenhaas jus.

Bij dit gerecht kan natuurlijk gevarieerd worden met de verschillende jus op onze website Jus variaties

Een gedachte over “Ossenhaas Bakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *