Ovenschotel gehakt

By : | 0 Comments | On : 12 mei 2015 | Category : Snelle gerechten

gehakt ovenschotel

Italiaanse ovenschotel gehakt

Ingredi├źnten:
gehakt

Bereiden voor de puree:

1 kg gekookte aardappelen
2,5 dl kookroom
80 gram boter
Zout en vers gemalen peper
Nootmuskaat
Voor de vulling:

300 gram rundergehakt

1 ui, gesnipperd

2 wortels, in rondjes

1 stengel bleekselderij, in reepjes

1 rode paprika, in blokjes

50 gram groene olijven, in plakjes gesneden

Olijfolie

Geraspte Parmezaanse kaas

1 bol Mozzarella, in stukjes

100 gram broodkruim / paneermeel

Zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

Maak de puree door de geschilde aardappelen met zout te koken. Zodra de aardappelen gekookt zijn, afgieten, even droog laten stomen en door de aardappelpers halen. In een pan room + boter warm laten worden. Roer de room nu met een garde door de puree zodat een gladde massa ontstaat. De puree moet wel stevig blijven. Breng de puree op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.

Fruit in olijfolie de ui, bleekselderij, wortels en de paprika. Als de groente beginnen te kleuren het gehakt toevoegen, goed door het groentemengsel roeren en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg een dun laagje aardappelpuree op de bodem. Bestrooi de aardappelpuree met Parmezaanse kaas. Doe het gehaktmengsel op de aardappelpuree, spreid dit goed uit over de puree. Voeg de mozzarella en de olijven toe. Bedek met de overgebleven puree. Bestrooi met broodkruim en Parmezaanse kaas.

Zet in een oven op 180┬░C voor ongeveer 40 minuten totdat de ovenschotel een goudbruin korstje heeft gekregen.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *