Pepersteak met romige saus

By : | 0 Comments | On : 14 februari 2018 | Category : Snelle gerechten

Pepersteak is biefstuk dat word gebakken in peper korrels Pepersteak kan je kant en klaar kopen maar dit kun je zelf ook maken dit kun je doen door zelf Pepersteak door de peperkorrels maar dit kun je ook doen met een grof geslepen pepermolen als je Pepersteak gaat bakken kun je de steak ook nog van te voren marineren de marinade die je voor gebruik hangt sterk af wat voor gerecht je gaat maken ma je kan de Pepersteak ook gewoon kruiden als je het vlees gaat kruiden moet u dit van te voren en niet tijden het bakken zo verkom je dat de kruiden aanbakken en dat er geen zwart schroeien aan het vlees komt want dit is zonde van het vlees Pepersteak kun je eigenlijk maken met elk biefstuk Pepersteak word ook vaak genten bij gerechten zoo als aardappel groeten dit om het gerecht iet meer in belans te laten komen hier het recept Pepersteak met romige saus

 

  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels, grof gemalen
    350 gr biefstuk of entrecôte
    zout, naar smaak
    olie, om in te bakken
    1/2 sjalotje, fijngehakt
    4 eetlepels runderbouillon
    4 eetlepels slagroom
    50 ml cognac of brandewijn

 

 

bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en dat dit vervolgens en zelfde met de peper

zet een pan op het vuur en bak Pepersteak aan elke kant in circa 5 minuten gaar

zet vervolgens nog een pan op het vuur fruit het sjalotje aan voeg de brandewijn de room en bouillon erbij en laat dit minimaal 5 minuten door koken

en roer vervolgens tot er een romige sous ontstaat en breng op smaakt met peper en zout

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *