pikante_saus_maken

Pikante saus maken

Een lekker pikante saus maken

Ingrediënten:

Enkele plakjes gerookt spek
80 g boter
kleine balletjes van 50 g kalfsgehakt
paar takjes peterselie
1 laurierblad
2 kruidnagels
4 peperkorrels
mespuntje tijm
1 gesnipperd uitje
55 gram bloem
1 liter bouillon
klein blikje champignons,
peper
aroma
zout
scheutje Engelse saus of soya
1 eetlepel Maderawijn.

Bak de plakjes spek uit, voeg de boter toe en laat deze lichtbruin
worden.
Bak hierin de gehaktballetjes vlug lichtbruin van kleur en neem deze weer uit de pan.
Voeg de kruiden en het vet toe en verwarm deze enige minuten mee.
Doe de bloem in de pan en roer deze met het vet, totdat het mengsel goudbruin van
kleur is.
Voeg de ui toe en fruit deze nog even mee, maar zorg ervoor dat het geheel niet te donker van kleur wordt.
Schenk er onder voortdurend roeren en bij kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon bij, zodat een gladde saus ontstaat.
Zeef de saus, doe er de gehaktballetjes weer in en laat de saus 3 minuten koken.
Snijd de champignons overlangs in plakjes en doe ze met het vocht bij de saus.
Maak deze op smaak af met peper, aroma, zout, Engelse saus of soya en de Madera.
Presenteer de saus bij ossenhaas, ossentong, chateaubriands of tournedos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *