Heerlijke champignon jus maken

2015-01-14
  • Prep Time : 30m

U wilt een heerlijke champignon jus maken geen probleem.

 

Ingrediƫnten:

Halve kleine ui
1 of 2 bakjes Champignons
3 kopjes groentebouillon
1/4 kopje witte wijn (of droge sherry)
HalveĀ theelepel gedroogde oregano
Halve theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel zout
2 theelepels bloem
3 theelepels water
2 theelepels boter

Bereiding:

Champignon jus maken is niet alleen gemakkelijk het is ook nog heerlijk voor bij een lekker stuk ossenhaas.

Snijd een ui in fijne snippers en de champignons in kleine plakjes.
Bak de ui 1 minuut in de koekenpan op matig vuur.
Voeg de champignons toe met zout en de kruiden. Bak dit mengsel gedurende 8 tot 10 minuten.
Nu kan de witte wijn erbij en kook dit ongeveer 4 minuten of tot dat het merendeel van de wijn is verdampt.
Doe de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Kook dit gedurende 10 minuutjes.
In een kom meng het bloem en water. Als dit goed gemengd is kan het in de koekenpan.
Terug aan de kook brengen, zet het vuur lager en laar het sudderen voor 2 tot 3 minuten tot de jus dikker word.
haal de pan van het vuur en roer de boter erdoorheen tot het gesmolten is.
Peper en zout toevoegen naar smaak en klaar is de jus.

Recipe Type: Ingredients: , , , , , , , ,
Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • rode wijn jus

    Rode wijn Jus

  • Roux Maken

    Makkelijk roux maken

  • Afvallen tips

    Afvallen met Jus

  • Hoe maak je jus

    Hoe maak je jus

  • jus maken zonder vlees

    jus maken zonder vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *