jus maken zonder vlees

2014-11-05
  • Prep Time : 45m

Uien jus maken zonder vlees

Ingrediënten:

1 grote ui (gesneden in ringen). rode uien zijn het lekkerste.
1 teentje fijngehakte knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 kleine stukje boter
1 eetlepel bloem
350ml kokend water
1 theelepel van Marmite
2 theelepels van sojasaus
1 theelepel van balsamico azijn
1 snuifje van gemengde kruiden
Gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een koekenpan op een laag vuur en voeg de uitjes toe.

2. Na vijf minuten de knoflook toevoegen.

3. Roer tot de uien zacht en transparant zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer deze goed door. Laat de bloem bakken tot deze een beetje een nootachtig smaak krijgt.

5. Voeg geleidelijk water toe onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de Marmite, sojasaus, balsamico azijn, kruiden en zwarte peper toe.

6. Breng het mengsel aan de kook laat het gedurende 20 tot 30 minuten heel zachtjes sudderen.

7. Roer elke 5 minuten goed tot de jus dikker word en de smaken goed mengen.

Jus maken zonder vlees is gemakkelijk te maken en is ook nog ontzettend lekker.
Deze jus kunt u bij veel gerechten op tafel zetten.

Nog een jus maken zonder vlees kijk eens bij dit recept.

(Visited 210 times, 1 visits today)
Average Member Rating

(4.3 / 5)

4.3 5 8
Rate this recipe

8 people rated this recipe

Related Recipes:
  • rode wijn jus

    Rode wijn Jus

  • Roux Maken

    Makkelijk roux maken

  • champignon jus maken

    Heerlijke champignon jus maken

  • Afvallen tips

    Afvallen met Jus

  • Hoe maak je jus

    Hoe maak je jus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *