Lekkere jus maken

2013-01-06
  • Yield : 12
  • Prep Time : 15m

Eindelijk lekkere jus maken.


Ingrediënten:

Braadsap van na het bakken of braden
Extra boter (ongeveer 100 gram) en olijfolie
2 Teentjes knoflook
2 Theelepels grove mosterd
500 ml zelf getrokken bouillon
Zout en peper

Dit is een zeer simpel recept, maar hiermee kunt u lekkere jus maken.

Het bereiden en consumeren van jus lijkt soms wel hogere kunst in Italië. De receptuur en ingrediënten is de basis van de echte klassieke Italiaanse keuken, waarbij de nadruk vooral bepaald wordt door de streek waar het gerecht gemaakt wordt en de eeuwenoude familierecepten die van generatie op generatie doorgegeven worden.
Op jusmaken.nl vind u de beste Italiaanse jus.

Method

Step 1

Als je vlees gaar is, leg het dan even op een apart bord en bedek deze met aluminiumfolie.

Step 2

Nu gaan we aan het werk met de jus. Zet het vuur naar hoog en voeg de extra boter en olijfolie toe.

Step 3

Voeg één lepel tomatenpuree en wat Italiaanse kruiden toe.

Step 4

Roer dit goed om en voeg de teentjes knoflook en de mosterd toe.

Step 5

Blijf omroeren en voeg bouillon toe.

Step 6

Gebruik een houten lepel om alle restjes uit de pan te schrapen.

Step 7

Breng op smaak met zout en peper.

 

(Visited 47 times, 1 visits today)
Recipe Type: Tags: Ingredients: , , , , ,
Average Member Rating

(4.4 / 5)

4.4 5 218
Rate this recipe

218 people rated this recipe

Related Recipes:
  • rode wijn jus

    Rode wijn Jus

  • Roux Maken

    Makkelijk roux maken

  • champignon jus maken

    Heerlijke champignon jus maken

  • Afvallen tips

    Afvallen met Jus

  • Hoe maak je jus

    Hoe maak je jus