Kalkoen recept jus

2012-08-06
  • Yield : 6 Rolls
  • Prep Time : 20m

Recept kalkoen recept jus

Porties: 8 personen

Ingrediënten:

4 eetlepels braadvocht van de kalkoen
4 eetlepels bloem
800ml kalkoenbouillon
2/3 eetlepel gehakte verse salie
2/3 theelepel gemalen zwarte peper
Zout naar smaak toevoegen
Optie: 5 eetlepels gehakte en gekookte ingewanden van de kalkoen (niertjes, lever etc)

Method

Step 1

Verhit het braadvocht in een grote koekenpan op middelhoog vuur; voeg geleidelijk en al roerend de bloem toe en roer tot het goudbruin is.

Step 2

Roer langzaam met een garde tot het kalkoenbouillon gemengd en glad is. Roer het vlees erdoorheen en breng op smaak met salie, peper en zout. Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot het ingedikt is, in 8 tot 10 minuten. En klaar is jouw heerlijke Kalkoen Jus!

Meer recept jus ?

(Visited 14 times, 1 visits today)
Recipe Type: Tags:
Average Member Rating

(4.3 / 5)

4.3 5 843
Rate this recipe

843 people rated this recipe

Related Recipes:
  • rode wijn jus

    Rode wijn Jus

  • Roux Maken

    Makkelijk roux maken

  • champignon jus maken

    Heerlijke champignon jus maken

  • Afvallen tips

    Afvallen met Jus

  • Hoe maak je jus

    Hoe maak je jus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *