Rode wijn Jus

2015-02-19
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 2:00 h

Goed voor een Halve liter Rode wijn Jus

Ingredients

  • 1 fles rode wijn
  • 1,5 liter kalfs jus
  • 1 soeppakket van rundvlees mist mogelijk (vlees en botten)
  • halve bol knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 peer (om het zuur van de wijn te neutraliseren), zonder klokhuis, in kleine stukjes

Method

Step 1

Begin met het reduceren van de rode wijn in een grote pan samen met de peer tot een stroop.

Step 2

Reduceer in een andere pan de kalfs jus tot ongeveer 3 kwart liter.

Step 3

Snijd de knoflook, rozemarijn, tijm, wortel, ui en prei in kleine stukjes.

Step 4

Zorg ervoor dat het vlees helemaal droog is. Droog maken met Keukenpapier.

Step 5

Kruid het vlees met het soeppakket samen met de bloem en leg het vlees in een koekenpan met wat zonnebloemolie.

Step 6

Zet vervolgens de kruidenmix aan in een nieuwe pan.

Step 7

Voeg het bij het vlees de rode wijn toe en daarna de kalfs jus.

Step 8

Laat dit 20 minuten goed koken.

Step 9

Doe het mengsel uit de pan door een zeef. Wat je nu overhoudt, is een goede dikke rode wijn jus.

Een goede wijn keuze isĀ beaujolais of bourgogne.

Deze rode wijn jus is heerlijk bij de volgende gerechten ossenhaas, biefstuk, varkenshaas of entrecote

(Visited 154 times, 1 visits today)
Recipe Type: Ingredients: , , , , , , ,
Average Member Rating

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Roux Maken

    Makkelijk roux maken

  • champignon jus maken

    Heerlijke champignon jus maken

  • Afvallen tips

    Afvallen met Jus

  • Hoe maak je jus

    Hoe maak je jus

  • jus maken zonder vlees

    jus maken zonder vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *