Makkelijk roux maken

2015-01-16
  • Prep Time : 5m

Roux maken in een paar stappen

Hier hebben wij een instructie video geplaatst hoe je gemakkelijk een Roux kan maken als basis voor bijvoorbeeld een Jus.
Bron: youtube
Roux wordt vaker gebruikt voor een jus recept.

Uitleg van de Video in tekst roux maken

Ingrediƫnten:
50 gram Roomboter
60 gram Bloem

Kookgerei
Kookpan met dikke bodem
Spatel of houten lepel

Een roux maken wordt veel gebruikt om warme soepen en sausen te binden en is bijvoorbeeld ook de basis van een bechamelsaus.
Voor een roux heb je roomboter en bloem nodig in de verhouding vijf op zes.
Verhit een pan met dikke bodem op matig vuur.
Voeg de roomboter toe en verwarm deze rustig tot die mooi doorzichtig is en zorg ervoor dat de boter niet bruin word.
Zet het vuur laag en voeg de bloem in kleine beetjes aan de gesmolten boter toe meng alles goed met de spatel.
Bak het mengsel een paar minuten zodat de roux kan garen en de bloem smaak verdwijnt en zorg ervoor dat de roux niet verkleurt.
De roux is nu klaar en kan meteen worden gebruikt als je er een koude vloeistof bij doet.
Wil je juist een warme vloeistof binden gebruik dan een afgekoelde roux anders gaat de saus klonteren.

Informatie roux maken:

 
Een roux is een bindmiddel dat in de keuken veel gebruikt wordt om sauzen warm te binden.
Roux maken is een mengsel van boter en bloem en de verhouding is 5:6.
We kennen drie soorten: blanke roux, blonde roux en bruine roux.
Welke roux je maakt is afhankelijk van het eindproduct dat je met de roux wilt bereiden.
Voor het binden van een soep of saus maak je gebruik van een blankeroux.
De blonderoux gebruik je voor de bereiding van een ragout
Bruineroux gebruik je voor het binden van diepe donkere sauzen.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Recipe Type: Ingredients: ,
Average Member Rating

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • rode wijn jus

    Rode wijn Jus

  • champignon jus maken

    Heerlijke champignon jus maken

  • Afvallen tips

    Afvallen met Jus

  • Hoe maak je jus

    Hoe maak je jus

  • jus maken zonder vlees

    jus maken zonder vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *