Steak met pit­ti­ge krui­den­bo­ter

By : | 0 Comments | On : 13 februari 2018 | Category : Snelle gerechten

Steak bereiden met kruidenboter

Steak recepten Steak is het zelfde vlees als biefstuk alleen Steak is de Engelse benaming hier voor steak bereiden steek bakken gaat op de zelfde manier hoe je biefstuk bakt dus zet een pan op het vuur en bak de steek steak kruiden als je steak gaat bakken kun je het beste het vlees kruiden van te voren dit geeft het vlees een betere smaak der bestaan niet veel steak kruiden als ut steak gaat kruiden doe dit dan met peper en zout zo gaat het smaak van het vlees ook niet verloren als u de steak gaat bakken is het belegrijk dat u dit op hoog vuur doet zo dat het vlees kan dicht schroeien wanneer u het vlees dit schroeit heeft laat u de steak rustig garen als u denk dat het vlees gaar is haal het dan uit de pan en wikkel het vlees dan in aluminiumfolie zo dat het vlees nog even naar kan garen als als u de steak serveert garneren met kruiden boter of citroen het recept Steak met pittige kruidenboter

 

4 x 2 biefstukken (a 125 g)
125 g boter (op kamertemperatuur)
3 ansjovisfilets ((blikje 48 g), zeer fijngesneden)
1 teen knoflook (fijngesneden)
1 sjalot (fijngesnipperd)
2 el platte peterselie (blad fijngesneden)
1 tl kappertjes ((potje 100 g), fijngesneden)
2 tl Dijon mosterd (potje 215 g)
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl hot currypoeder
2 el olijfolie

 

Laat de biefstukken in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen.

Meng ondertussen de boter met de ansjovis, de knoflook, de sjalot, de peterselie, de kappertjes, de mosterd, de tijm en het curry poeder.

Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van het folie dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 30 min.

Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de grillpan en gril ze 4-5 min. Keer halverwege.

Verwijder het folie van de kruidenboter en snijd de boter in plakken. Serveer op de biefstuk. Lekker met de aardappel met ui.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *