stoofvlees maken jeroen meus

By : | 0 Comments | On : 12 februari 2018 | Category : Snelle gerechten

 

hoe maak je suddervlees

stoofvlees het vlees dat ook wel suddervlees of draadjes vlees word genoemd het recept voor stoof vlees is niet mogelijk de maken de bereiding van stoofvlees kun je op verschillende manieren doen door het stoofvlees in de oven te zetten maar je kan het vlees ook laten garen in een stoofpot wanneer je de stoofpot gaat maken is het belangrijk het vlees ruime tijd van te voren op te zetten want het vlees zelf heeft veel tijd nodig om te garen hoe maak je het lekkerste stoofvlees de lekkerste stoofpot maak je door het vlees goed te kruiden dit geeft meer smaakt aan het vlees meestal doen ze dit met peper en zout wanneer je dit hebt gedaan schroei je het stoofvlees meteen dicht wanneer je het vlees wil laten stoven is het belangrijk om der een bind middel bij te gooien hier word vaak bier en wijn voor gebruikt dit is het basis recept voor stoofpot hier het recept van Jeroen mus stoofvlees maken

 

 

1 kg runderstoofvlees
2 dikke uien
boter
3 of 4 flesjes bruin bier
2 laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
enkele takjes peterselie
1 kruidnagel
2 eetlepels appelperensiroop
2 kleine bruine boterhammen of 1 grote
natuurazijn
2 eetlepels scherpe mosterd
peper van de molen
zout

 

 

zet een stoofpot op het vuur en schroei het het stoofvlees dicht kruid tijden het bakken met peper en zout van de molen

zet nog een braadpan op het vuur en bak hier in de uien  bruin

doe het vlees is een stoofpot met de uien

doe het bier in de braadpan en laat circa 5 minuten door koken

giet de inhoud bij de stoofpot bind bind de tijm en peterselie samen met met een stuk touwe

doe de kruid nagel en de appel-stroop er bij

besmeur de boterhammen met de monstert en lag duze boven op het vlees en laat het geheel minimaal anderhalf uur garen

haal de kruiden uit de stoofpot en giet er een beetje natuur azijn bij

roer door elkaar en voeg naar smaak peper of zoet toe

 

 

 

 

Proef en voeg naar smaak peper van de molen en een snuifje zout toe.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *