Varkensfilet bakken met mosterdsaus en spinazie

By : | Reacties uitgeschakeld voor Varkensfilet bakken met mosterdsaus en spinazie | On : 23 oktober 2014 | Category : Snelle gerechten

Varkensfilet bakken

Varkensfilet bakken met een stevige mosterdsaus.

Ingrediënten:

50 gram boter ,
1 varkensfilet,
beetje zout,
1 gesnipperd uitje,
1 eetlepel mosterd,
1/8 Liter slagroom,
1 eetlepel ingemaakte zwarte peper,
300 gram spinazie.

Bereiding varkensfilet bakken:

Smelt van de boter ruim de helft in een koekenpan en bak hierin de plak filet aan beide kanten bruin.
Strooi zout over het vlees en voeg een gesnipperd uitje toe. Laat het vlees even staan op een laag vuur.
Meng de mosterd door de slagroom en schenk de room vervolgens over het vlees.
Strooi de peperkorrels in de pan en voeg 1 theelepel van het vocht uit het potje bij het vlees.
Was de spinazie ondertussen en laat deze in een vergiet even uitlekken.
Verwarm de rest van de boter in een pan en leg er de spinazie op en laat de groente op een hoog vuur zonder deksel op de pan slinken en in enkele minuten gaar worden.
Schep de spinazie op een bord en leg er het stukje vlees op.
Kook op een hoog vuur de saus van het vlees iets in en schenk deze daarna over de spinazie.