Wat eten we vandaag makkelijk

By : | 0 Comments | On : 29 oktober 2014 | Category : Snelle gerechten


Wat eten we vandaag makkelijk ? Maak een keuze uit onze eenvoudige recepten!

Vandaag eten we lekker makkelijk!
Hieronder staan allemaal kleine en vooral makkelijke recepten, want we hebben het allemaal al druk genoeg.
Wat eten we vandaag makkelijk gerecht 1

Om te beginnen met een 24kitchen recept
Bron: www.24kitchen.nl

Pompoen-kokossoep

  • Schil de flespompoen. Snijd de flespompoen in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in gelijke blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de sjalotten, knoflook pompoen en de kurkuma circa 2 minuten. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg de kippenbouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de koriander grof, voeg toe aan de soep en warm kort door.

Naanbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak het naanbrood in de oven in circa 8 minuten krokant.

Pittige garnalen

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook en de garnalen in circa 4 minuten gaar.Voeg de rode peper en de cashewnoten toe en bak circa 2 minuten mee.Breng de garnalen op smaak met het sap van een halve limoen.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de pittige garnalen over de soepkommen. Serveer het naanbrood ernaast.
Tip: Laat voor een vegetarische variant van dit gerecht de garnalen weg en vervang de kippenbouillonblokjes door groentebouillonblokjes.



Wat eten we vandaag makkelijk gerecht 2

Turks brood met lekkere groentenTurks brood met lekkere groenten
voor 2 personen

Ingrediënten:
1 Turks brood
1 courgette
2 eetlepels tomaten tapenade
150 gram champignons
2 rode ui
100 gram sla
50 gram geitenkaas
Olijfolie
Bereiding:Snijd de courgette en de champignons in plakjes en bestrijk deze met een olie. Verhit de pan en bak hierin de courgette met de champignons in ongeveer 5 minuten mooi goudbruin.

Bak het Turks brood nog even een paar min af in de oven. ( hierdoor word het nog lekkerder! )
Snijd een ui in ringetjes en snijd het brood door de helft en bestrijk de onderste zijde met tomaten tapenade. Beleg het Turks brood met de plakjes gegrilde courgette en champignons en verdeel de ui ringen erover. Leg de sla erop en kruimel de geitenkaas eroverheen. Bedek deze met de bovenste helft van het brood en klaar om te smullen.
 

 

Rustieke Kip met knoflook jus

Rustieke Kip met knoflook jus een heerlijke eenpansmaaltijd die heerlijk geserveerd kan worden met aardappelpuree, rijst of pasta. Om jezelf het gemakkelijker te maken van het scheiden en pellen van alle knoflook, kijk voor pre-gescheiden / gepelde teentjes knoflook van de producten in uw supermarkt.

Wat eten we vandaag makkelijk gerecht 3

Ingrediënten:

2 eetlepels bakolie
6-8 kippendijen, met de huid erop
Zout en versgemalen zwarte peper
10-12 teentjes knoflook, eventueel alvast gescheiden en geschild
2 eetlepels bloem
3/4 kop droge witte wijn
1 kopje kippenbouillon
1 theelepel verse tijmblaadjes (of ongeveer 3/4 theelepel gedroogde bladeren)
2 eetlepels boter

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden met het rek in midden van de oven.

2. In een ovenschaal of grote ovenvaste koekenpan met een deksel verhit u de olie op matig hoog vuur.
Dep de stukken kip goed droog door ze te deppen met keukenrol. Bestrooi de stukken kip met een beetje peper en zout. Bak de kip tot deze mooi bruin is, regelmatig omdraaien, na ongeveer 8 minuten verwijderd u de kip uit de pan.

3. Zet nu het vuur op middelhoog, voeg de knoflook toe en regelmatig roeren totdat deze begint te bruinen ongeveer voor 3 minuten.
Strooi de bloem over de knoflook en roer tot het met elkaar vermengt is. Leg de kip in de ovenschaal en bak deze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

4. Verwijder de schaal uit de oven en zet het op een brander. Wees voorzichtig niet de hete schaal aan raken! Haal de stukken kip uit de schaal en leg deze op een schoon bord. Op matig tot hoog vuur voegt u de droge wijn toe en laat deze gedurende 1 minuut koken. voeg in de jus, tijm en een beetje zout en peper toe, zet het vuur lager en regelmatig roeren tot de saus indikt. Zet het vuur uit en roer de boter er doorheen. Proef jus en maak deze zo nodig verder op smaak met peper en zout. Doe de kip terug in de schaal met de jus. Serveer deze heerlijke jus over aardappelpuree, rijst of pasta. Voorbereiding tijd: 15 min | Bereiding: 15 min | Totale tijd: 30 min


Bron kookboek: Da’s pas koken KIP

Kippensoep

kippensoep voor 4 personen Wat eten we vandaag makkelijk gerecht 4

Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie
2 dubbele kipfilets in kleine stukjes gesneden
2 kippenpoten ontdaan van vel en botten en in kleine stukjes gesneden
2 Uien
1 Teen knoflook geperst
2 Preien in dunne plakjes gesneden
2 Selderijstengels, fijngesneden
1 eetlepel bloem 500ml kippenbouillon
2 eetlepels crème fraîche
1 takje verse kervel en 1 bosje waterkers, fijngehakt
Snufje nootmuskaat
Klein theelepel suiker
1 theelepel Duitse Schnaps
Zout en vers gemalen zwarte peper.

Bereiding:

Verhit de olie in een pan, voeg de stukjes kip toe en bak deze onder af en toe roeren rondom bruin. Voeg uien, knoflook, preien, selderij en wortels toe en bak deze, onder af en toe roeren. Roer de bloem erdoor en bak het geheel al roerend voor 1 minuut.
Schenk al roerend de bouillon er langzaam bij en breng dit aan de kook.
Doe de deksel erop en laat de soep voor ongeveer 30 minuutjes zachtjes koken, totdat de kip gaar en mals is. Vergeet niet om te roeren.

Voeg nu de crème fraîche, kervel, waterkers, muskaatnoot, suiker, schnaps, zout en zwarte peper toe en warm alles langzaam weer op. Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen.
TIP: Serveren met eventueel croutons of stokbrood.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *